Naar school

Hij is er klaar voor. De eerste schooldag. De eerste keer in de klas. De eerste keer een juf en nieuwe vriendjes. Van de grootste in de crèche plots terug naar een van de kleintjes op de speelplaats.

De eerste schooldag. Hij keek er hard naar uit. Samen boekentas klaarmaken en te voet naar school. Otis was zijn vrolijke zelve.

Omdat het de eerste dag was mocht ik nog even mee tot in de klas. Otis keek rond en begon te spelen. De andere kindjes kwamen binnen. Klaar om aan hun schooldag te beginnen.

Ik nam afscheid en vertelde dat ik hem na het eten al zou oppikken. Drama. Paniek in die grote zwarte ogen. Mijn hart brak in duizend stukjes toen ik de deur dicht deed. Ik hoorde Otis krijsen en zelf kon ik mijn tranen ook niet meer bedwingen.

Van alle dingen die ik heb moeten doen sinds ik mama ben, was dit het moeilijkste. Alsof je heel dat korte leventje van je kind bezig bent met vertrouwen opbouwen om dat dan plots helemaal overboord te gooien en hem achter te laten op een onbekende plek waar hij ook niemand kent.

Ik ging hem halen na het eten.

“Hoe was het op school”

“Veel gehuild en veel mama geroepen”

Eens thuis vertelde hij vrolijk over de klas en over zijn juf.

De rest van de week verliep het afscheid gelijkaardig. Telkens die paniek in zijn ogen, hopend dat ik hem weer zou meepakken naar huis.

Verder is hij in de klas vrolijk en doet goed mee. In de refter is het telkens nog wat moeilijk. Otis is heel gevoelig en snel bang, heeft nood aan routine en kan soms zo onder de indruk zijn van drukte of lawaai.

Ondertussen twee weken verder en vandaag zijn eerste volledige dag! (Omdat hij dus gisterennamiddag niet mee naar huis wou)

Ik hoop zo dat hij alles snel gewoon is. Hij is nog zo klein ♥️

Advertenties

2 gedachtes over “Naar school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s